Zatražene izjave od predstavnika Travnika
Na terenu je sve bili u redu, ali van terena nije

Disciplinska komisija N/FS BiH

Zatražene izjave od predstavnika Travnika

Službeni predstavnici NK Travnik na utakmici 27. kola koja je odigrana protekle subote, Midhat Sarajčić (sportski direktor) i Smajo Hodžić (sekretar) moraće dostaviti izjave na okolnosti zbog prijetnji upućenih službenim licima.

Podsjetimo, za vrijeme oficijalnog ručka Midhat Arnautović, glavni sudija utakmice, njegovi pomoćnici Zikret Kuljaninović i Admir Forto, četvrti sudija Elmir Pilav, te delegat i kontrolor suđenja Marinko Bubalo i Dragan Banjac, imali su prijetnje od nepoznatih osoba koji su „zahtjevali“ da Travnik mora ostvariti pobjedu. Upravo zbog toga Arnautović i njegove kolege prijavile su cijeli slučaj Disciplinskoj komisiji koja je na današnjoj sjednici odlučila da od Travničana zatraži izjave nakon čega će biti donesene konačne odluke i vjerovatno izrečene kazne vezirima zbog propusta u organizaciji utakmice...

Izjave na okolnosti moraće dostaviti i Samir Ćemalović (Velež) kojeg je prijavio Novak Damjanović, komesar za bezbjednost N/FS BiH na utakmici Velež – Borac.

Novačnu kaznu u iznosu od 300 KM zbog isključenja u susretu 26. kola između Laktaša i Borca moraće platiti Lazo Jovanić, trener Laktaša, dok je Nemanja Stjepanović, isključeni domaći igrač na istoj utakmici suspendovan zabranom igranja jedne utakmice. Po jednu utakmicu su supendovani i Mustafa Kodro (Zvijezda) i Almir Hasanović (Čelik).

Najgore je prošao Brazilac Flavio (Široki Brijeg) koji će zbog isključenja na utakmici protiv Veleža morati pauzirati tri utakmice.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.