Zbog baklje dobio dvije godine zatvora uslovno

Tako to rade u Švicarskoj, a kod nas?

Zbog baklje dobio dvije godine zatvora uslovno

A. Haznadarević

Nakon istrage Okružnog suda u Zürichu izrečena je presuda navijaču koji je bacio baklju na ograđeni dio tribine na kojem su se nalazili navijači protivničke ekipe Grasshoppersa.

U novembru prošle godine, navijač FC Züricha je za vrijeme utakmice sa Grasshoppersom bacio baklju među navijače protivničkog kluba, a u petak je donesena presuda kojom se navijač kaznjava dvogodišnjom kaznom zatvora uslovno.

Sudija je pojasnio da se radi o veoma beskrupuloznom i bezobraznom huliganskom činu, te da je počinilac izazvao veliku opasnost bacanjem baklje koja pri gorenju razvija temperaturu od 1500 stepeni Celzijusa.

Osim što bi se mogao naći iza rešetaka u slučaju da ponovo bude akter neke zabranje aktivnosti, dvadesetčetverogodišnji navijač je već dobio trogodišnju zabranu ulaska na stadione u Švicarskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.