Zbog greške u finalu Copa Libertadoresa želi u penziju sa 24 godine
Foto: Screenshot

Gremio poveo nakon loše reakcije Gomeza

Zbog greške u finalu Copa Libertadoresa želi u penziju sa 24 godine

Sinoć su fudbaleri brazilskog Gremija podigli trofej osvajača Copa Libertadoresa, južnoameričke Lige prvaka, nakon što su u finalu ovog takmičenja rezultatom 2:1 savladali argentinski Lanus.

Međutim, za veliko dostignuće, jednim dijelom, mogu zahvaliti i defanzivcu Lanusa, Joseu Gomezu, nakon čije su velike greške došli do vodećeg gola.

Naime, Gomezov pokušaj dodavanja na sredini terena je presjekao Fernandinho kojem je potom bio otvoren put prema golu Lanusa, pa je na kraju rutinski pogodio za vodstvo Brazilaca od 1:0.

Ekipa Lanusa je nakon primljenog gola bila u potpunom šoku, pa je Gremio u 42. minuti došao do vodstva od 2:0 preko Luana.

Do kraja je argentinska ekipa uspjela samo ublažiti poraz nakon što je Sand u 72. minuti realizovao jedanesterac za, ispostavit će se, konačnih 2:1.

U argentinskim medijima se poslije utakmice pojavila informacija da Gomez, zbog velike greške koja je prethodila prvom golu Gremija, ozbiljno razmišlja o završetku karijere iako su mu samo 24 godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi