Zbog (ne)igranja: Ziani napušta Wolfsburg

Zbog (ne)igranja: Ziani napušta Wolfsburg

Edmir Škorić

Alžirski reprezentativac Karim Ziani (27) nije krio razočarenje zbog (ne)igranja na Volkswagen Areni te je najavio odlazak iz Wolfsburga ovog ljeta.

Ziani je u grad automobila stigao prošle godine, ali je ove sezone upisao samo deset nastupa za popularne Vukove. Iako ga ugovor s Wolfsburgom veže do juna 2013. godine, spreman je pronaći novi angažman.

"Nedavnos sam igrao u utakmici protiv Herthe iz Berlina (21. marta) i mislio sam da se stvari popravljaju. Ali, onda je trener (Lorenz-Gunther Kostner) odlučio da ja ne zaslužujem dobiti šansu u sljedećih nekoliko utakmica. To je nešto što ne mogu razumjeti", kazao je Ziani, potom dodao.

"Trenirao sam kao lud u pokušaju da pronađem top formu, ali mislim da me trener zanemaruje. Ta odluka me isfrustrirala, ali moj cilj je da odigram dobro s Alžirom na Svjetskom prvenstvu."

Navodno Zianija prate francuski timovi PSG, Rennes i Monaco.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.