Zbog piva mijenjali status stadiona

Neobična molba Zenita

Zbog piva mijenjali status stadiona

Ruski fudbalski klub Zenit obratio se regionalnim vlastima u S. Peterburgu sa neobičnim prijedlogom da njihov stadion «Petrovskij» više ne bude smatran sportskim objektom.

Čelnici kluba dobili su za njih zadovoljavajući odgovor od strane vlasti, a u kojem stoji da se «sportskim objektom» smatra jedino igralište pomenutog stadiona, što znači da se na tribinama i bližoj okolini može prodavati pivo.

Kako prenosi sportskacentrala, Upravo je pivo bilo razlog za neobičnu molbu čelnika Zenita, prema čijim proračunima će budžet kluba godišnje biti bogatiji za oko 112.000 eura samo od prodaje ovog planetarno popularnog pića.

Mnogo više će se zaraditi od reklamiranja poznatih pivara, čije marketinške djelatnosti više neće biti zabranjene - jer ni stadion više neće biti smatran sportskim objektom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.