"Zbog prestanka nogometa neki moji drugovi su se rastali, drugi su tukli žene, djecu..."

Bivši selektor Brazila dao nesvakidašnju izjavu

"Zbog prestanka nogometa neki moji drugovi su se rastali, drugi su tukli žene, djecu..."

E. Škorić

Bivši selektor ženske nogometne reprezentacije Brazila Rene Simoes uvjerava da je povratak nogometa dobar i za spriječavanje nasilja u porodicama.

Simoes je u intervju za Radio Central kazao da su porodice u krizi kada nema nogometa i da je za dobrobit svih da se on u potpunosti vrati.

"Razgovarat ćemo o nogometu kao društvenom faktoru kako bismo pomogli ljudima koji su kod kuće poludjeli. Ovdje imam prijatelje koji su se već rastali, drugi su tukli ženu, jedni su tukli djecu, poludjeli su među četiri zida. Dakle, ako igrate nogomet, možda će vam nešto pomoći", rekao je bivši selektor brazilskih nogometašica.

Bivši trener, koji je vodio Botafogo, Coritibu, Vitóriju, Vila Novu, Portuguesu i timove s Jamajke i Kostarike, sportaše doživljava kao "izuzetno zdrave ljude" kojima koronavirus ne može ništa.

"S koronavirusom smo već imali preko 100 brazilskih igrača. Niko od njih nije primljen, a da nije ubrzo bio zdrav. U cijelom svijetu znam samo jedan slučaj koji je izbjegao pravilo, a to je bio Juventusov Dybala koji je testiran pozitivno, 14 dana kasnije opet pozitivan, 14 dana opet pozitivan, ali to se sve riješilo. Nema slučaja igrača koji je hospitaliziran i ugrožen jer su izuzetno zdravi ljudi, a ovaj virus nije za zdrave ljude, ovaj virus napada osobe s invaliditetom, što igrači nemaju", priznao je.

Za njega, činjenica da se prvenstvo vraća, ne znači da se situacija vratila u normalu, budući da su se promijenili uvjeti za igru, ali ima i svoje prednosti.

"Naravno da nije sve kao što je bilo, pa nema ni navijača na stadionima, radi se po nekim posebnim pravilima, ali barem po kućama ljudi ne moraju da pričaju samo o koronavirusu i mogu da skrenu misli", zaključio je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi