Zbog smiješnog penala na "hlađenju" šest mjeseci!

Oštra kazna CAF-a

Zbog smiješnog penala na "hlađenju" šest mjeseci!

Fudbalski sudija iz Mauricijusa Rajindraparsad Seechurn koji je na Afričkom kupu nacija dosudio nepostojeći penal za domaćina ovoga takmičenja, Ekvatorijalnu Gvineju, i to u sudijskoj nadoknadi četvrtfinala protiv Tunisa kažnjen je sa šest mjeseci suspenzije.

Jedanaestercu kojim je Ekvatorijalna Gvineja izborila produžetak smijao se cijeli svijet, a sada je Seechurna stigla kazna koju mu je odredio CAF.

Rajindraparsad Seechurn je kod rezultata 1:0 za Tunis dodijelio penal domaćem timu iz kojeg su ovi poravnali na 1:1, a potom u produžetku postigli i pogodak za pobjedu od 2:1 i prolazak u polufinale u kojemu će u četvrtak igrati protiv Gane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.