Zbog tuče prekinut meč FK Sarajevo i WIT Georgija
Uzbuđenja nije nedostajalo iako se radilo o prijateljskom meču.

Dosta uzbuđenja, nervozni Gruzijci i četiri pogotka

Zbog tuče prekinut meč FK Sarajevo i WIT Georgija

S. Mlaćo, foto: E. Haračić

Novi prijateljski meč odigrali su nogometaši Sarajeva danas u Antaliji. Rival bordo timu bila je gruzijska momčad WIT Georgia.

Susret je prekinut u 83. minuti kod rezultata 2:2 zbog tuče nogometaša oba tima u koju su se upetljali i članovi stručnih štabova.

Uzbuđenja nije bilo do 11. minute kada Georgia dolazi u vodstvo. Museliani je bio strijelac. Šest minuta kasnije novi problemi za jesenjeg prvaka BiH. Ado Jahić koji se nalazi na probnom radu bio je nevidljiv na terenu, ali onda se ipak potrudio da ga zabilježimo, doduše na neslavan način. Zaradio je direktan crveni karton i morao pod tuš.

Georgia je u 22. minuti zaprijetila preko Kurdegashvilija, a zatim šansu u bordo timu dobija i posljednje pojačanje Rifet Kapić s obzirom da su se treneri dogovorili da snage na terenu budu izjednačene.

Pomoglo je to bordo timu, pa prvi prijeti Šišić, a zatim velika šansa za Salčina, no ostaje 1:0.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme Sarajevo izjednačuje preko Šišića. Slavlje nogometaša Sarajeva se nije ni smirilo, a već u 51. minuti Kapić ubacuje za Šofranca, a ovaj matira golmana Georgie.

Nakon toga dosta prekida, pa je samim tim opao i tempo na meču, ali u 72. minuti vidjeli smo novi pogodak. Dupovac je skrivio jedanaesterac, Ghudushauri sigurno pogodio.

Kada se očekivao kraj u 83. minuti tuča nogometaša koji su izazvali nervozni Gruzijci i susret je prekinut, te su nogometaši oba tima otišli u svlačionicu.

FK Sarajevo - FC WIT Georgia 2:2

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo: Džafić, Šofranac, Dupovac, Šabanović, Bekić, Mustafić, Kurdić, Jahić, Šišić, Halilović, Handžić.

FC WIT Georgia: Joni Sherozia, Levan Isergishvili, Nika Kavtaradze, Giorgi Gaprindashvili, Giorgi Letsabidze, Giorgi Getiashvili, Aleko Chakvetadze, Tsotne Mosiashvili, Paata Ghudushauri, Giorgi Vazagashvili, Zurab Ghirdaladze.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bosnian King1
Nalupase ih Gruzijci ko p.....
0 15
jassaba
udbaska posla ???
0 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi