Zbog vas sa ponosom kažemo ko smo!
"Složni možemo postići rezultate vrijedne pažnje u evropskim i svjetskim okvirima"

Podrška iz dijaspore

Zbog vas sa ponosom kažemo ko smo!

M. Skaka

Pred istorijski susret sa Portugalom podrška fudbalskoj reprezentaciji BiH stiže sa svih strana. Tako je danas i Svjetski savez dijaspore BiH javnim pismom opisao značaj nacionalnog tima za sve naše zemljake koji žive van BiH.

Pismo prenosimo u cjelosti:"Dragi naš selektore i dragi naši reprezentativci,

U vrijeme kada se naša država nalazi u više nego teškoj ekonomskoj i političkoj situaciji Vi nam svojim rezultatima vraćate vjeru u našu domovinu.

Vi ste uvjerili kompletno stanovništvo Bosne i Hercegovine, ma koliko mali i slabasni kao jedinka bili, da ujedinjeni i složni možemo postići rezultate vrijedne pažnje u evropskim i svjetskim okvirima. Vi ste učinili za naš narod i bolji imidž naše  domovine u svijetu više nego bilo koji političar iz Bosne i Hercegovine. Zbog vas sa ponosom kažemo da smo Bosanci i Hercegovci.

Dragi naši reprenzentativci Svjetski savez dijaspore Bosne i Hercegovine želi Vam uspjeh u baražu. Želimo vam sportsku sreću pred predstojeće mečeve sa Portugalom sa istinskom nadom da se vidimo u Južnoj Africi, na najvećoj sportskoj fudbalskoj manifestaciji.

Članovi Svjetskog saveza dijaspore će biti sa Vama u obje utakmice baraža i bodriti Vas, kako sa tribina tako i pored malih ekrana."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije