Zbog zakona u Njemačkoj fudbaler HSV-a ne može igrati utakmice u večernjim terminima
Mladi fudbaler HSV-a ne može igrati utakmice nakon 20 sati navečer

Još uvijek je maloljetan

Zbog zakona u Njemačkoj fudbaler HSV-a ne može igrati utakmice u večernjim terminima

E. Čaušević, foto: EPA

Mladi fudbaler HSV-a Jann-Fiete Arp ima nevjerovatan problem kada su u pitanju utakmice iza 20 sati.

Arp trenutno važi za jednog od najboljih mladih fudbalera u Njemačkoj, te je svojim partijama u dresu Hamburga oduševio fudbalsku javnost. Međutim, zbog zakona u Njemačkoj ovaj klub ne može računati na njegove usluge kada se igraju utakmice iza 20 sati.

Naime, u Njemačkoj postoji Zakon o radu za maloljetnike koji ne smiju raditi prije šest sati ujutro i nakon 20 sati navečer. To znači da trener HSV-a neće moći računati na ovog 17-godišnjeg igrača u petak kada će njegov tim igrati protiv Freiburga.

Utamica na Schwarzwald stadionu počinje u 20:30 sati i Arp je primoran da propusti ovaj meč. To će biti sve tako dok ne proslavi svoj 18. rođendan 6. januara naredne godine. Pored ove utakmice Arp neće igrati ni sredinom decembra protiv M'Gladbacha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi