Ze Roberto napustio Schalke

Brazilac se vratio kući

Ze Roberto napustio Schalke

Vezista Schalkea Ze Roberto nakon dvije sezone u kojima nije opravdao očekivanja kluba iz Gelsenkirchena vratio se u Brazil i potpisao jednogodišnji ugovor sa slavnim Vasco de Gamom.

29-godišnji veznjak je u Schalke stigao prije dvije godine iz Botafoga, ali se nije najbolje snšao u Bundesligi. Prošle sezone ke igrao na posudbi u Flamengu kojem je pomogao doći do naslova prvaka, a onda se vratio u Schalke. Međutim, kako nije dobio prostor za igru odlučio je vratiti se u domovinu.

Ze Roberto je ugovor sa Vasco de Gamom potpisao na jednu godinu, a postoji mogućnost da se ugovor produži na još jednu sezonu. U posljednje dvije godine Ze Roberto je mnogo stagnirao, a prije dvije godine je bio i na spisku reprezentacije, dok je sada miljama daleko od Dunginih očiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.