Ze Robertov kraj karijere ubrzavaju povrede

Ze Robertov kraj karijere ubrzavaju povrede

Nekadašnji reprezentativac Brazila, 36-godišnji Ze Roberto je sve bliže kraju fudbalske karijere. Ne samo zbog godina, već i zbog čestih povreda u posljednje vrijeme.

Ze Roberto se opet povrijedio tokom prijateljske utakmice protiv Juventusa prošle sedmice. Najgore je to što je u pitanju opet bio članak.

Prema prvim liječničkim procjenama, oporavak će trajati najmanje mjesec dana, a one govore i da se radio o hroničnim problemima koji bi mogli ubrzati Ze Robertov kraj karijere.

Brazilac je prošle godine pojačao Hamburg, ali je odigrao samo pola sezone. Drugu polusezonu je proveo oporavljajući se, naravno, zbog povrede članka.

''Ze Roberto je imao krajem prošle godine operaciju članka. Ne vjerujemo da će biti potrebna nova, no izgleda da situacija s njim i nije previše optimistična'', rekao je Armin Veh, menadžer Hamburg SV-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti