Predstavljen na Grbavici

Zeba: Ako ovdje neću dati maksimum, ne znam gdje ću

Fudbalski klub Željezničar je danas zvanično predstavio Zajka Zebu, koji je na Grbavicu stigao nakon završetka epizode u tuzlanskoj Slobodi.

Zebi ovo nije prvi put da se vraća u Željezničar, za koji je do sada odigrao 111 utakmica i postigao 35 golova, a na predstavljanju je poručio da je sretan što se vratio u svoj voljeni klub.

"Drago mi je što sam se vratio kući već treći put. Mislim da ću ovdje ostati do kraja fudbalske karijere, mada mislim da mogu još dugo igrati. Zahvalio bih se Upravi kluba na čelu sa Čenanom, koji je uz trenera najviše doprinio tome da danas budem ovdje. Velika je suprotnost od mog zadnjeg povratka u Željezničar. Tada smo imali rezultate, a sada nam to nedostaje, ali je klub organizovan na visokom nivou. Nekako su se stvari preokrenule po tom pitanju", započeo je Zeba, te nastavio:

"Gledao sam uživo posljednju utakmicu sa Slobodom. Mislim da ovaj tim ima dosta potencijala, ali kao da nešto 'škripi'. Trenutno ne mogu puno toga govoriti o atmosferi u svlačionici jer sam tek stigao, sljedeći put ću vjerovatno moći reći nešto više".

"Ovo je moj klub i moja kuća i ako ovdje neću dati svoj maksimum, ne znam gdje ću. Moj je cilj igrati dobro, osvajati titule i usrećiti Željine navijače. Nervira me što se kod nas mnogo priča o tome koliko koji igrač ima godina. Ili znaš igrati, ili ne znaš. Ako vidim da ne mogu, odmah ću se skloniti u stranu i oprostiti od fudbala".

"S navijačima Željezničara sam uvijek imao dobar odnos, kako prije, tako i poslije onog gola na Grbavici kada sam pogodio za Slobodu. Čak su mi na jednoj utakmici nakon toga i skandirali ime. Bilo mi je žao zbog tog gola, vidjeli ste da ga nisam ni proslavio, ali ja sam profesionalac i to je tako. Ipak, zna se koji je moj klub i moja prva ljubav", zaključio je Zeba.

Zajko Zeba je sa Željezničarom potpisao jednoipogodišnji ugovor i nosit će dres sa brojem 20.

Vidi video!

"Zahvalio bih se Zajki Zebi s kojim sam obavio nekoliko razgovora, a istakao bih da je on bio veoma korektan. Zeba želi na fin način završiti karijeru u plavom dresu. U ime kolektiva FK Željezničar, zaželio bih mu dobrodošlicu nazad na Grbavicu", rekao je glavni skaut Željezničara Aldin Čenan, koji je potom prokomentarisao trenutnu situaciju s igračkim kadrom Plavih:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Šef struke je od starijih fudbalera očekivao da budu vođe ekipe na terenu i na svlačionici. Kod igrača koji su u poznim godinama je uvijek velika vjerovatnoća da zakažu. Jahić je došao da se oprosti u Želji i trebao je biti vođa, ali muči se sa nespremnošću i povredama. Znam da Petrović nema nijednog igrača kojeg posebno favorizira".

"Danas sam pročitao neke vijesti gdje  su pretežno navedeni igrači koji su rezerve i logično je nekako da se od njih više očekivalo. Da li će biti rotiranja, hoće li oni ići ili ne, to ćemo znati na zimskoj pauzi. Sigurno je da imamo u planu dovest nekih igrača da pojačamo prvu jedanaestoricu, a nakon toga i klupu", rekao je Čenan.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi