Zeba: Često pokušavam postići gol sa polovine terena

Najbolji igrač Slobode za SportSport.ba

Zeba: Često pokušavam postići gol sa polovine terena

Najbolji fudbaler Slobode Zajko Zeba je sa svojim saigračima jučer upisao veliku pobjedu protiv Zrinjskog, a s nova tri boda se tuzlanski tim izjednačio sa Širokim Brijegom na samom vrhu tabele.

Momenat koji je obilježio utakmicu, ali i dosadašnji dio polusezone u Premijer ligi BiH je fantastičan pogodak Zajka Zebe, koji se rijetko viđa ne samo na ovim prostorima već i mnogo šire.

Dan nakon utakmice kontaktirali smo Zebu, koji je za SportSport.ba govorio o jučerašnjoj pobjedi, svom golu, ali i ambicijama u nastavku sezone.

"Zaista sam zadovoljan zbog pobjede protiv Zrinjskog. Jučer se sve poklopilo: lijepa igra, lijep rezultat i lijep ambijent, koji su priredili naši navijači koji su slavili svoj rođendan. Najvažnija je pobjeda ali, naravno, sretan sam i zbog gola kojeg sam postigao", započeo je Zeba, koji je potom nastavio:

"Ovo mi nije prvi put da pogodim sa polovine terena jer sam to jednom napravio i u Rusiji, ali je prvi put da tako zabijam u našem prvenstvu. Šta da kažem, u tom trenutku sam ugledao protivničkog golmana i procijenio sam da bi bilo dobro da šutiram. Uradio sam to i pogodio, i drago mi je što je sve završilo kako sam i naumio. Inače, na treninzima često pokušavam postizati pogotke sa tako velikih udaljenosti. Jednostavno, volim to".

Vidi video!

Sloboda igra svoju najbolju sezonu otkako se igra jedinstvena Premijer liga BiH, ali Zeba ne želi dizati pretjeranu euforiju i stvarati pritisak svojim saigračima. Na Tušnju se još uvijek stidljivo priča o velikim rezultatima, iako se ni osvajanje titule ne čini tako nemogućom misijom.

"Mi nemamo pritisak da moramo izboriti Evropu. Sada su nam se otvorile neke šanse, a pitanje je dokle ćemo dogurati. Prije sezone nam je bio cilj što ranije obezbijediti opstanak, a ja mislim da smo to već sada ispunili. Šta će se dalje desiti, vidjet ćemo".

Titula je još uvijek 'tabu tema'

"Titula? O tome je rano govoriti. Treba ići od utakmice do utakmice. Čujem da se u gradu već priča o osvajanju titule, ljudi žele da Sloboda bude prvak i normalno je da se svi nadaju tome. Ipak, mi igrači ne idemo tako daleko, bar ne za sada. Pokazali smo da imamo kvalitet, a vjerujem da će na zimu doći i neka pojačanja, pa bi onda trebali biti još kvalitetniji i konkurentniji najboljim ekipama u državi", zaključio je Zeba.

Zajko Zeba (32) je u svojoj karijeri promijenio veliki broj klubova, a najveći trag ostavio je na Grbavici. Osim za Željezničar, Zeba je igrao i u Olimpicu, Brotnju, Zrinjskom, Mariboru, Kamazu, Alaniji, Splitu, Olimpiji i Skhendiji, a dres Slobode nosi od januara 2015. godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od tada, do danas, Zeba je za klub sa Tušnja odigrao 30 utakmica i postigao je 10 pogodaka, te u međuvremenu postao kapiten crveno-crnih.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.