Vezni fudbaler Željezničara

Zeba: Ovo je najvažnija utakmica u prvenstvu

Jedan od najiskusnijih aktera 110. vječitog derbija između Željezničara i Sarajeva bit će kapiten Plavih Zajko Zeba, koji se nada da će on i njegovi saigrači ostvariti povoljan rezultat u duelu s komšijama.

Željezničar je lider nakon tri kola Lige za prvaka, a obzirom da želi na kraju slaviti titulu, ova utakmica za ekipu Slavka Petrovića znači zaista mnogo. To je potvrdio i Zeba na današnjoj press konferenciji, dok je pred novinarima govorio o sutrašnjem duelu, koji izaziva veliku pažnju bh. javnosti.

"Ovo je najvažnija utakmica cijelog prvenstva i naše države. Derbi su specifične utakmice, pogotovo za nas Željinu djecu i djecu Sarajeva koja su tu od malih nogu. Meni je drago da ću ponovo igrati u derbiju, dosad imam pozitivan skor u tim utakmicama i vjerujem da ću tako nastaviti. Očekujem i sutra da ću nastaviti niz", kazao je Zeba. 

Povreda?

"Noga je, hvala Bogu, puno bolje. Ne boli me toliko, osjećam se puno bolje i vjerujem da će biti sve bolje i bolje. Nadam se da će sutra biti bez bolova." 

Da li se poljuljala atmosfera nakon poraza od Širokog Brijega?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ako se već poraz morao desiti, drago mi je da se desio u Kupu. Imamo popravni u revanšu, međutim o utakmici sa Širokim Brijegom ćemo razmišljati kada dođe vrijeme. Sad smo fokusirani samo na derbi sa Sarajevom." 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije