Zeba: Sloboda može bez svakoga, pa i bez mene

Bodrit će saigrače na Otoci

Zeba: Sloboda može bez svakoga, pa i bez mene

Najbolji fudbaler Slobode Zajko Zeba zbog suspenzije neće nastupiti u sutrašnjoj utakmici protiv Olimpica na Otoci.

Ipak, kapiten crveno-crnih ima ogromno povjerenje u svoje saigrače i smatra da se njegov izostanak ne bi trebao osjetiti i odraziti na rezultat.

"Neću igrati na Otoci, ali ću bodriti svoje saigrače. Sloboda može bez svakoga, pa tako i bez mene, a ja sam siguran da u slučaju pravog pristupa i maksimalnog angažovanja rezultat neće izostati. Čeka nas težak meč, Olimpic se grčevito bori za opstanak i imat će veliki motiv. Ipak, i nama je ova utakmica izuzetno važna i dolazimo po pobjedu", rekao je Zajko Zeba za SportSport.ba.

Nismo mogli a da se ne osvrnemo na meč protiv Željezničara koji se igrao prije dva dana. Tuzlaci su u pravom fudbalskom ambijentu slavili sa 3:1 i plasirali se u finale.

"Mi smo napravili dobar rezultat plasmanom u finale Kupa BiH. Zaista mislim da smo to i zaslužili, jer smo do njega došli u stilu. Četiri puta smo pobijedili Sarajevo i Želju i to nije mala stvar. Što se tiče finala, tamo se ne može naći loša ekipa. Čim je Radnik u finalu, znači da je dobar, ali mislim da smo favorit i da nas očekuju interesantne utakmice", rekao je Zeba, koji je za kraj dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mislim da će i moje iskustvo u finalima Kupa biti od pomoći cijeloj ekipi. Već sam postizao golove u takvim utakmicama i podizao taj pehar sa Željom, pa za mene to ne bi bilo ništa novo. Stvarno bih bio presretan kada bismo došli do tog trofeja, jer su to zaslužili i igrači, i ljudi iz stručnog štaba i Uprave, a ponajviše navijači. Naše pobjede više nisu nikakvo čudo niti slučajnost i drago mi je da su to svi primijetili".

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti