Zeba: Vratili smo se u normalu

Sloboda arhivirana, slijedi Hajduk

Zeba: Vratili smo se u normalu

Željezničar je utakmicu 9. kola protiv Slobode na Grbavici (4:0) riješio već nakon prvih 12 minuta.

Selimović i Adilović su svojim golovima na pravi način otvorili utakmicu, da bi u završnici najboljeg poluvremena Željezničara u dosadašnjem dijelu sezone, Zeba i Adilović riješili pitanje pobjednika.

Da su gledaoci znali šta će gledati u drugom poluvremenu, zasigurno bi mnogi možda i krenuli kućama. Po jedna fina prilika i za jedne i druge strane uz još jedan šut igrača Slobode prema golu Guše bilo je sve za čitavo drugo poluvrijeme.

Ako bi praktikovali onu "staru" i malo prepravljenu varijantu u novinskim tekstovima rekli bi - bodove iz prvog poluvremena piši, igru iz drugog briši.

Uglavnom, sunčano sarajevsko jutro kao da prati raspoloženje na Grbavici. Kako je sezona za Željezničar počela, trenutno treće mjesto na tabeli, u ovom trenutku veoma je dobar rezultat.

Da su itekako zadovoljni svi u Dolini ćupova za SportSport.ba potvrdio je i Zajko Zeba, duša tima Amara Osima, neumorni paker i organizator igre sarajevskih plavih. U razgovoru za naš portal, sinoćnji asistent i strijelac pogotka iz slobodnjaka izrazio je svoje zadovoljstvo ovakvim slijedom događaja.

"Sve je lakše kada na ovaj način otvorite utakmicu. Već nakon 20 minuta imali smo riješeno pitanje pobjednika u meču sa Slobodom, koja je zaista neugodan protivnik za nas, tako da smo u drugom dijelu mogli i odmoriti pojedine igrače i mirno privesti utakmicu kraju. Početak sezone za nas nije bio baš najbolji. Mislim da smo već protiv Borca u onih 30 minuta najavili naše bolje igre i zaista je šteta što je ta utakmica prekinuta. Da budem iskren, znao sam da ćemo u Banja Luci igrati dobro. Evo sada, nakon Olimpica i Slobode, a pred pauzu u prvenstvu konačno možemo reći da smo zadovoljni i da smo se vratili u normalu", za SportSport.ba ističe Zeba i dodaje:

"Mislim da je pred nama sada jedan lakši raspored u prvenstvu. Imamo mir pred pauzu i pred našim navijačima još jednu divnu proslavu rođendana našeg kluba. U četvrtak nam u goste stiže Hajduk i nema nikakve sumnje da će to biti nešto za pamćenje. Igrali smo dobro protiv Dinama, igrali smo dobro u još nekim prijateljskim utakmicama i siguran sam da će i ova revija pružiti dopadljivu igru. Dobro smo riješili ovaj period i na redu je jedna utakmica i za nas, ali i za naše navijače".

Dodajmo i to da je utakmica protiv Hajduka na rasporedu u četvrtak sa početkom u 18:30 sati na Grbavici. Velika proslava za sve Manijake, ali i za sve istinske zaljubljenike u nogomet.

Još ako je to uvertira za sva uzbuđenja koja nas očekuju sa našom selekcijom... Prekrasna je sedmica pred nama.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.