"Zebre" nastavljaju pobjednički niz?
"Rossoneri" žele učvrstiti svoju poziciju

36. kolo Serije A

"Zebre" nastavljaju pobjednički niz?

Edmir Škorić

Večeras su na rasporedu prve dvije utakmice 36. kola Italijanske Serije A. Drugoplasiranog Milana čeka teško gostovanje u Udinama, dok se Rim nada novoj pobjedi Rome u meču sa Catanijom.

Tri kola ostalo je do završetka Italijanske Serije A, i sve je izvjesnije da će "scudetto" ponovo u ruke Interu, iako, matematički Milan još uvijek može do titule. No, da se desi takvo što skoro je pa nemoguće. Da su pobijedili Juventus na svom stadionu, kada su odigrali tek neriješeno, "rossoneri" bi sada bili u dosta povoljnijoj situaciji.

Sada im je, pak, cilj ostati na drugom mjestu, koje ih direktno vodi u grupnu fazu Lige Prvaka. Trenutno su četiri boda ispred "stare dame", a u Udinama će pokušati ostvariti pobjedu. Udinese sa velikom dozom želje za osvetom dočekuje Milan. Svi dobro pamtimo "deklasiranje" Udinesea na San Siru, kada ih je Milan pobijedio sa visokih 5:1. No, "zebre" su nanizale pet pobjeda u Seriji A, i time došli na prag ulaska u Evropu. Posljedni poraz doživjeli su u utakmici s Interom na svom stadionu, i to početkom aprila ove godine. Od tada su redom padali Reggina, Fiorentina, Chievo, Atalanta i Lazio. Sigurno je da će domaći navijači očekivati i šestu uzastopnu pobjedu, protiv, sada sve boljeg Milana. Udinese do kraja još ide Sampdoriji, te posljednje kolo dočekuje Cagliari.

Milan, ipak, ima nešto teži raspored u posljednja tri kola. Večeras idu Udineseu, a onda u Milan dolazi Roma koja se bori za ulazak u Kup UEFA, da bi zadnje kolo "rossoneri" gostovali u Firenci kod Fiorentine. Dias Felipe, Damiano Ferronetti i Antonio Di Natale zbog ozljeda neće biti u sastavu "zebri", dok će Ancelotti biti uskraćen za usluge Neste, Kaladzea, Borriella i Abbiatija. U tim se vraća Dida, a skoro pa oporavljen je i Gennaro Gatusso.

Biti ili ne biti za "vučicu"

Loš početak, ali donekle dobar kraj, čini se, imat će rimska Roma. Nalaze se na 6. mjestu Serije A, imaju 54 osvojena boda i pokušat će ostati na toj poziciji, iako opasno prijete Palermo i Udinese, sa par bodova manje od "vučice". "Olimpico" će biti domaćin Cataniji, ekipi sa 15. mjesta, koja je teoretski osigurala opstanak u društvu najboljih, pa će im utakmica u Rimu biti, tek, opuštajući izlet.
Catanija je u prvom dijelu sezone slavila protiv Rome rezultatom 3:2. Zadnju prvenstvenu pobjedu Roma je ostvarila protiv Leccea, kada su na svom stadionu rezultatom 3:2 pobijedili Lecce, poslije toga "fasovali" su u Firenci od Fiorentine rezultatom 4:1, a onda su uslijedila dva remija, najprije protiv Chieva na "Olimpicu", a zatim i kod Cagliarija (2:2). Catanija je posljednje tri utakmice doživjela poraze, uz jedan dati gol i čak šest primitih.

Kolonija Brazilaca neće moći nastupiti za Romu zbog ozljeda. Na listi povrijeđenih se nalaze Cicihno, Juan, Doni i Julio Baptista. "Out" je i Alberto Aquilani, mladi Italijan će, po svemu sudeći, tri mjeseca izbivati s terena. Walter Zenga, trener Catanije, neće moći večeras računati na Pablo Ledesmu i Alessando potenzu. Ponajbolji igrač se vratio u tim, riječ je o Morimotu, koji je bio suspendiran.

Roma bi trebala i morala doći do pobjede u večerašnjoj utakmici, ipak, to im je jedina karta za Evropu. Catanija, kao što smo već ranije spomenuli, nema nikakve ambicije u posljednja tri kola.

 

Udinese - AC Milan (20:30)
AS Roma - Catania (18:30)

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.