Zec bolji od Hasagića

Genclerbirligi se udaljava iz opasne zone

Zec bolji od Hasagića

Adnan Beganović

U okviru 21. kola turske Superlige do sada su odigrane tri utakmice, a u onoj nama najzanimljivijoj Genclerbirligi našeg Ermina Zeca na gostovanju je s minimalnih 1:0 savladao Hasagićev Buyuksehirspor.

Ermin Zec i njegov Genclerbirligi večeras su u duelu sa Buyuksehirsporom došli do veoma važnog trijumfa, koji ih je udaljio od opasne zone. Jedini pogodak na utakmici postigao je Pektemek u 89. minuti. Zec je na terenu proveo 76., minuta i upravo umjesto njega ušao je strijelac jedinog pogotka, dok je s druge strane na golu poražene momčadi svih 90 minuta proveo Hasagić.

Vodeći Trabzonspor je na gostovanju kod Sivasspora upisao nova tri boda. Vodeća momčad turskog prvenstva slavila je rezultatom 3:2. Strijelci za Trabzonspor bili su Coelho i Yilmaz (dva gola), dok su za Sivasspor pogađali Grosicki i Kamanan.

Istim rezultatom, u derbiju začelja, Bucaspor je savladala Konyspor. Strijelci za pobjedničku momčad bili su Leko (dva gola) i Aydin, dok se za poražene dva puta u listu strijelaca upisao Robak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.