Zec: Igramo vrhunski, Evropa nije daleko

Genclerbirligi najprijatnije iznenađenje Superlige

Zec: Igramo vrhunski, Evropa nije daleko

Adnan Beganović

U okviru 25. kola Turske Superlige Genclerbirligi je na gostovanju sa 3:2 savladao Kayserispor, a pobjednički gol za najprijatnije iznenađenje turskog nacionalnog prvenstva postigao je naš reprezentativac Ermin Zec.

Bh. napadač u igru je ušao u 75. minuti kod rezultata 2:2, a tri boda svojom momčadi donio je u sudijskoj nadoknadi vremena.

"Pobjeda protiv Kayserispora nam je od ogromne važnosti, pa zato ovaj moj gol još više dobija na težini. Sa ova tri boda probili smo se na 4. mjesto tabele i imamo veliku priliku izboriti izlazak na evropsku scenu, što se iskreno rečeno prije početka prvenstva niko nije nadao", za SportSport.ba je rekao bh. napadač Ermin Zec.

"Ukoliko ostanemo među četiri najbolje momčadi, što nije nemoguće, sigurno ćemo u narednoj sezoni igrati u Evropskoj ligi, a kako u ovom trenutku igramo ni Liga prvaka nam nije daleko. Vidjećemo, nakon regularna 34. kola igra se doigravanje za prvaka u kojem će učestvovati prve četiri momčadi, te dogravanje za plasman u Evropsku ligu u kojem će učestvovati momčadi plasirane od 5. do 8. mjesta", dodao je bh. reprezentativac.

U toku januarskog prelaznog roka spominjao se i Zecov odlazak iz Genclerbirligija. Naime, za njegove usluge bio je zainteresovan jedan portugalski klub, no čelnici turske momčadi nisu htjeli ni pričati o odlasku bh. napadača.

"Istina je, jedan portugalski klub želio me vidjeti u svojim redovima. Rekao sam to treneru i čelnicima kluba, međutim oni su u startu odbacili mogućnost mog odlaska. Nije meni loše ni u Genclerbirligiju, no u posljednje vrijeme sam igrao nešto manje, ali trener mi je objasnio da je to sve iz taktičkih razloga. Ne žalim se, moje je da treniram, a siguran sam da će golova biti", zaključio je Zec.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.