Zec kao nekad u Šibeniku

Zec zabija, Sušić je na potezu

Zec kao nekad u Šibeniku

Adnan Beganović

U prvom susretu 11. kola turskog fudbalskog prvenstva snage su odmjerili trećeplasirani Kayserispor i Genclerbirligi. Nakon 90 minuta nije bilo pobjednika (1:1), a strijelac za Genclerbirligi je ponovo bio bh. reprezentativac Ermin Zec.

Nekadašnji igrač bugojanske Iskre i Šibenika, Ermin Zec, nastavio je golgeterski niz. Nakon dva gola u turskom kupu i jednog u prvenstvenom duelu sa Manisasporom, naš reprezentativac je i večeras pogodio, ovaj put mrežu Kayserispora.

Igrala se 34. minuti kada je Genclerbirligi došao do prednosti. Serkan Calik asistirao je Zecu, koji je s nekih 20 metara sjajnim udarcem svladao golmana domaćih Souleymanoua.

Favorizirani Kayserispor do izjednačenja je došao u 71. minuti, a preljep pogodak postigao je Mehmet Eren Boyraz. Naime, sa ivice šesnaesterca već spomenuti Boyraz je lijevom nogom sjajno pogodio desne rašlje gola Genclerbirligija. Domaći su mogli i prije do izjednačenja, no Andre Francisco Moritz nije iskoristio jedanaesterac u 53. minuti.

Treba istači i da je Zec igru napustio u 72. minuti zbog povrede, no nadamo se da se ne radi ni o čemu ozbiljnijem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.