Zec na meti Vitessea
Ermin zec postiže prekrasan gol

Prema pisanju holandskih medija

Zec na meti Vitessea

Ermin Zec, bh. fudbalski repreentativac i velika nada našeg nogometa, prema pisanju holandskih medija karijeru bi mogao nastaviti u Vitesseu, klubu koji trenutno zauzima 11. mjesto na tabeli. 

«Trebaju nam kvalitetna rješenja u napadu. Više je nego očigledno da nemamo snage u realizaciji i to me jako zabrinjava. Trebamo se dobro pojačati za sljedeću sezonu», rekao je trener Vitessea Theo Bos, a prenosi index.hr.

U potrazi za kvalitetnim napadačem, Vitesse se prvi prvi put okrenuo prema, za njih, nepoznatom tržištu, gdje su im dva igrača posebno ostala u memoriji. Osim našeg Zeca, holandski skauti oduševljeni su i Slavenovim playom - Bojanom Vručinom.

«Njih dvojicu opisuju kao izrazito talentovane i polivalentne, a njihov adut su i mladost jer su još uvijek u fazi sazrijevanja, a već su pokazali mnogo.

Vitesse ove sezone ima velikih problema sa realizacijom, u 30 utakmica postigli su 31 gol, što je malo više od jednog po meču. Tačno je da klub raspolaže sa čak pet napadača (Junker, Jenner, van Wolfswinkel, Nilsson i  Buttner), ali se niti jedan od njih, osim van Wolfswinkela, ne može pohvaliti dobrom realizacijom.

Očigledno je da u bosansko-hrvatskoj kombinaciji vide idealno riješenje za hroničnu neefikasnost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.