Zec nije uspio savladati Šehića

Mersin savladao Genclerbirligi sa 2:1

Zec nije uspio savladati Šehića

Kompletirano je deveto kolo turske Superlige utamkmicama između Marsina i Genclerbirligiija, te Fenerbahčea i Karabukspor. Ibrahim Šehić bio je uspješniji od Ermina Zeca rezultatom 2:1.

Šehić je i u ovom susretu stajao na golu Mersina, dok je sa druge strane u vrhu napada od prve minute zaigrao Emrin Zec. Gosti su bili dosta bolaj ekipa, ali nisu uspjeli doći do bod(ov)a. Domaći su iz tri šta uspjeli postići dva gola.

Erman Ozgur je već u 6. minuti doveo Mersin u vodstvo. Tri minute poslije toga, Zec se našao u ofsajd poziciji. Domaći su u 31. minuti udvostručili prednost, a pogodio je Andre Francisco Moritz.

U drugom poluvremenu na teren nije izašao Zec, jer ga je zamijenio Herve Tum. Samo nakon dvije minute igre u drugom dijelu Joseph Boum je zaradio crveni karton i tako dosta otežao Genclerbirligiiju. Gosti su napadali, ali kasno su došli do gola. Herve Tum je smanjio na 2:1 u 89. minuti, a taj rezultat je ostao do kraja susreta.

Fener savladao Karabukspor

Fenerbahče je na svom terenu savladao Karabukspor rezultatom 1:0, a jedini gol na susretu u 17. minuti postigao je Henri Bienvenu Ntsama, nekadašnji saigrač našeg Senada Lulića iz Young Boysa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.