Zec: Osjećam se fenomenalno

Genclerbirligi sinoć uzeo bod Eskisehirsporu

Zec: Osjećam se fenomenalno

Adnan Beganović

Nakon tri odigrana kola u turskoj Super ligi Genclerbirligi našeg Ermina Zeca nalazi se na 8. mjestu tabele. Zec i društvo upisali su po jednu pobjedu, remi i poraz, a naš reprezentativac iz kola u kolo pruža sve bolje partije.

"Sinoć smo na 'vrućem' gostovanju kod Eskisehirspora uzeli bod i doista smo svi prezadovoljni. Eskisehirspor je pred sinoćnji duel imao stopostotni učinak, pa bod dobija još više na težini", iz Turske za SportSport.ba govori Ermin Zec.

"Došli smo po bod, odnosno to nam je bio osnovni cilj. Jedini sam ja bio isturen i mogu vam reći da se nije bilo lako nositi sa stoperima Eskisehirspora. U nekoliko navrata sam oštro fauliran, a igru sam napustio u 62. minuti zbog taktičkih razloga. Trener je htio 'zatvoriti' utakmicu i u tome je uspio. U prošlom kolu sam upisao i asistenciju, tako da se polako vraćam u pravu formu. Fali još gol, no ne brinem se. Najbitnije je da sam zdrav, a golovi će doći, nema potrebe za paniku", dodao je Zec.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sa Luksemburgom i Francuskom igra odlučujuće susrete za plasman na Evropsko prvenstvo, a bh. napadač uvjeren je da će Zmajevi igrati na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

"Ne smije biti euforije. Prvi susret i po meni najvažniji je onaj sa Luksemburgom. Pobjedom osiguravamo najmanje baraž, a onda u Pariz idemo iznenaditi. Zašto ne bismo slavili? Imamo kvalitet, a Tricolori će u tom susretu biti pod većim pritiskom. Pametnom igrom to možemo iskoristiti", zaključio je Zec.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.