Zec pauzira od tri do šest sedmica

Panika u Genclerbirligiju

Zec pauzira od tri do šest sedmica

Adnan Beganović

Bosanskohercegovački fudbalski reprezentativac i igrač Genclerbirligija, Ermin Zec, zbog povrede će sa terena odsustvovati najmanje tri, a najviše šest sedmica.

Sjajni bh. napadač koji je u posljednje vrijeme igrao u izvanrednoj formi povrijedio se u duelu 11. kola fudbalskog prvenstva Turske u kojem je zahvaljujući njegovom pogotku Genclerbirligi uzeo bod kod favoriziranog Kayserispora.

Zec je povrijedio zadnju ložu i iz igre je izašao u 72. minuti pomenutog susreta. Danas su obavljeni detaljni liječnički pregledi koji su ustanovili da se radi o rupturi mišića zadnje lože i naš reprezentativac će sa terena odsustvovati najmanje tri, a najviše šest sedmica.

"Danas smo odradili detaljan liječnički pregled i ustanovljena je ruptura mišića zadnje lože. Po prvim procjenama na teren ću se vratiti za tri sedmice, a u najgorem slučaju pauzirt ću šest sedmica. Upravo sam se vratio s terapije, osjećam malu bol, no uvjeren sam da ću igrati u zadnja tri kola jesenjeg dijela šampionata", rekao je Zec za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.