Zec: Pronašao sam sebe

Bh. napadač trese mreže u Turskoj

Zec: Pronašao sam sebe

Adnan Beganović

Počekom sezone bh. reprezentativac Ermin Zec Hrvatsku je zamijenio Turskom. Šibenik je ostao samo lijepa uspomena, a pred Zecom su bila nova dokazivanja.

U Genclerbirligi je došao kao veliko pojačanje, a na njegovom dolasku insistirao je sada već bivši trener turske momčadi Thomas Doll. Na pripremnim utakmicama je briljirao, postigao je nekoliko golova, no početak sezone i nije bio baš uvjerljiv, kako za Genclerbirligi, tako i za našeg reprezentativca.

"U svojoj karijeri uvijek sam išao korak po korak. Iz Iskre sam došao u Šibenik, a onda iz Šibenika u Genclerbirligi. Šibenik je nakon Iskre za mene  bio drugi svijet, no tek sam u Genclerbirligiju osjetio šta u pravom smislu riječi znači profesionalzam", rekao je Zec na početku razgovora za naš portal i dodao:

"U Turskoj sam dočekan kao velika zvijezda. Očekivanja su bila ogromna, no bio sam svjestan šta me očekuje. Na pripremama sam igrao odlično, postigao nekoliko golova, ali na početku sezone stalo je i momčad i mene. Međutim, u posljednje vrijeme ide me sjajno i mislim da je period adaptacije iza mene".

Slabe igre i loši rezultati rezultirali su Dollovim odlaskom, a na mjesto šefa stručnog štaba došao je njegov assistant Ralf Zumdick.

"Uvukla se neka nervoza u momčad, a i sreća nam je bila okrenula leđa. Nakon niza loših rezultata Doll je otišao, a na njegovo mjesto je došao Zumdick.  U posljednje dva susreta upisali smo dvije pobjede, jednu u kupu, jednu u prvenstvu i odmah je sve lakše. U narednom kolu idemo u goste Kayserisporu i mislim da možemo do pozitivnog rezultata", govori brzonogi Bugojanac.

Iako je Doll insistirao  na njegovom dolasku, naš internacionalac eksplodirao je nakon odlaska njemačkog stručnjaka.

"Mnogo dugujem Dollu i uvijek ću mu biti zahvalan. Pripreme smo odradili fenomenalno i znao sam da mi se rad mora isplatiti. Kod Dolla nisam igrao klasičnog špica, odnosno više sam bio u veznom redu, pa sam tako teže dolazio u prilike za postizanje pogotka. Dolaskom Zumdicka prekomandovan sam u sami špic napada i odmah sam zabio tri pogotka, a siguran sam da ću svoju golgetersku seriju nastaviti", ističe Zec.

Na posljednjem reprezentativnom okupljanju Zeca nije bilo zbog povrede, no nakon što se oporavio i počeo tresti mreže, selektor našeg nacionalnog tima Safet Sušić za duel sa Slovačkom računat će na napadača Genclerbirligija.

"Reprezentacija je nešto posebno. Svakom igraču reprezentativni dres je svetinja, pa tako i meni. Nismo ostvarili ono što smo očekivali u prva tri kola kvalifikacija, no ja sam uvjeren da možemo to popraviti i nekako se nadam da imamo još uvijek izgleda za odlazak na Evropsko prvenstvo. Slovačka je idealna prilika da se vratimo na pobjedničke staze, a ukoliko dobijem priliku da igram, siguran sam da ću istu znati iskorisiti", zaključio je Zec.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.