Zec strijelac, Genclerbirligi u polufinalu

Turski kup

Zec strijelac, Genclerbirligi u polufinalu

Edmir Škorić

Genclerbirligi je i u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Turskog kupa savladao Bucaspor, te se tako ovjerio svoj plasman u polufinale.

Podsjetimo da je Genclerbirligi u prvoj utakmici četvrtfinala, pred svojim navijačima, rezultatom 2:0, savladao Bucaspor, a do pobjede su izabranici Ralfa Zumdicka stigli i danas na Buca Areni u Izmiru.  No, prvi su u vodstvo stigli domaći. Ali Kucik je u 13. minuti savladao Kulbilgea.

U finišu prvog dijela gosti dolaze do poravnanja, a strijelac je bio bh. reprezentativac Ermin Zec. Bivši napadač Šibenika je i u prvoj četvrtfinalnoj utakmici bio strijelac. Pobjedu je Genclerbirligiju donio još jedan stranac - Australac Mile Jedinak - pogotkom u 61. minuti.

U polufinale Turskog kupa sasvim sigurno će i Bešiktaš koji je u prvoj utakmici s 5:0 savladao Gaziantep. Galatasaray u Istanbulu dočekuje Gaziantepspor (2:3), dok će Kasimpasa sutra biti domaćin Istanbul BB-u (0:0).

Turski kup, četvrtfinale:

Bucaspor - Genclerbirligi 1:2, 0:2 (Kucik 13/ Zec 45, Jedinak 62)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.