Zec: Sve ide prema planu

Naš reprezentativac od sutra u Zagrebu

Zec: Sve ide prema planu

Adnan Beganović

Oporavak bosanskohercegovačkog reprezentativca i najboljeg igrača Genclerbirligija, Ermina Zeca, teče prema planu, a sutra će nekadašnji igrač Šibenika doputovati u Zagreb gdje će nastaviti sa terapijama.

Podsjetimo, Zec je povrijedio ložu prije osamnaest dana u duelu Kayserispora i Genclerbirligija, a danas je ponovo obavio detaljne liječničke preglede, koji su vratili osmijeh na njegovo lice.

"Sve ide prema planu. Današnje pretrage pokazale su da se stvari odvijaju onako kako smo svi očekivali i najvjerovatnije ću pred kraj jesenjeg dijela šampionata odigrati nekoliko utakmica", rekao je Zec za SportSport.ba i dodao:

"Sutra dolazim u Zagreb gdje ću nastaviti sa terapijama. U glavnom gradu Hrvatske biću sedam dana, a onda se ponovo vraćam u Ankaru."

Bosanskohercegovački reprezentativac pratio je duel našeg nacionalnog tima sa Slovačkom i kako sam kaže, presretan je zbog pobjede, ali i dobre igre njegovih reprezentativnih saigrača.

"Gledao sam utakmicu na internetu i veoma sam sretan zbog pobjede, koja će vratiti potrebni mir u reprezentativni tabor. Pokazali smo da možemo i uvjeren sam da ćemo biti još bolji u duelima sa Rumunijom", istakao je Zec.

Nekadašnji legendarni reprezentativac Muhamed Konjić uvrstio je napadača Genclerbirligija među deset najboljih bh. igrača u ovogodišnjem izboru za najbolje fudbalere (Idol Nacije), kojeg organizuje SportSport.ba uz podršku Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

"Prijatno sam se iznenadio kada sam vidio svoje ime među igračima koji konkurišu za najboljeg u 2010. godini, pogotovo kada znam da izbor organizuje najčitaniji sportski portal u regionu, a ponosan sam i na to što je upravo Muhamed Konjić taj koji me svrstaso među najbolje. Prošle godine sam proglašen za najboljeg mladog bh. igrača i vjerujte mi da je to imalo veliki odjek u Hrvatskoj, gdje sam nosio dres Šibenika. I sada u Genclerbirligiju su svi oduševljeni što se moje ime našlo među najboljim bh. igračima", istakao je Zec i za kraj razgovora dodao:

"Krajem decembra sigurno dolazim na svečanu ceremoniju i nadam se da će organizacija biti na visokom nivou, kao i prošle godine."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.