Zec: Sve snage na Kup

Reprezentativac BiH strijelac

Zec: Sve snage na Kup

Naš reprezentativac Ermin Zec (23) je prošlog vikenda postigao novi prvenstveni gol za Genčlerbirligi i to u pobjedi nad visoko plasiranim Kajserijem od 4:1.

Bugojanac je nakon solo prodora u 62. minutu postigao pogodak za vodstvo od 2:0, a na terenu je proveo svih 90 minuta.

"Nakon nekoliko utakmica pauze ponovo sam bio starter i vrlo sam zadovoljan zbog ovog pogotka. Trener Ralf Cumdik mi je objasnio da sam iz taktičkih razloga u tri meča ostao na klupi tako da je tu sve jasno. Odlično se osjećam i potpuno sam spreman što je jako bitno kad se zna da sam propustio dobar dio sezone zbog povrede", kaže Zec za Sportsport.ba.

Genčlerbirligi se sa pobjedama nad Manisom 3:0 u gostima i Kajserijem probio na 12. mjesto na tabeli sa 34 boda, ali njihova glavna preokupacija je Kup.

"Opstanak smo obijezbedili i sad smo potpuno fokusirani na Kup gdje smo vrlo blizu finala. U prvom meču u gostima protiv Istanbula za koji brani Kenan Hasagić smo realno bili mnogo bolji i propustili smo nekoliko izvrsnih prilika da sve riješimo. To nam se osvetilo pa su oni izjednačili i imali još jednu veliku šansu, ali smo mi ipak u prednosti. Plasman u finale bio bi veliki uspijeh", smatra bivši napadač Šibenika koji je ove sezone u prvenstvu odigrao 19, a u Kupu 7 utakmica uz ukupno 8 golova (po 4 u oba takmičenja) i 7 asistencija.

U petak je u prvenstvu protivnik Bešiktaš koji je vjerovatno rival i u finalu Kupa.   

"Bešiktaš je u prvom meču savladao Gaziantep sa 3:0 i to će gotovo sigurno biti dovoljno za finale. Imaju dobar tim i mi ih respektujemo, ali vjerujemo i u sebe. Svaki meč je važan, ali eventualni finalni okršaj sa njima je svakako mnogo značajniji nego prvenstveni duel", konstatuje bh. reprezentivac koga smo inače zatekli na popodnevnoj kafici u Ankari.

Neizbježna tema je i suspenzija našeg Saveza i reprezentacije, a Ermin koji je za naš A tim odigrao sedam utakmica uz jedan postignut gol je uprkos svemu optimista.

"Ne plašim se da nećemo nastaviti kvalifikacije i uvjeren sam da će suspenzija biti skinuta prije narednih mečeva u junu. Svakako da sve ovo što se dogodilo nije dobro za nikog od nas, ali vjerujem da će se ipak sve riješiti na najbolji način i to što prije", rekao je Ermin Zec na kraju razgovora za Sportsport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije