Zec zabio, Genclerbirligi izgubio

Fudbalsko prvenstvo Turske

Zec zabio, Genclerbirligi izgubio

Adnan Beganović

U okviru 8. kola fudbalskog prvenstva Turske Genclerbirligi je poražen pred svojim navijačima od Antalyaspora (2:3), a sjajnu partiju u poraženoj momčadi pružio je naš reprezentativac Ermin Zec.

Genclerbirligi je sjajno ušao u susret i u 7. minuti golom Mehmeta iz jedanaesterca došao je do prednosti. Prethodno je odbrambeni igrač gostiju srušio Zeca u šesnaestercu. Petnaest minuta prije odlaska na odmor gosti preko Serasa dolaze do izjednačenja.

U drugi dio izabranici Thomasa Dolla ušli su ofanzivno, a takva igra dala je i rezultat. Igrala se 62. minuta kada je bh. napadač Ermin Zec doveo Genlerbirligi u vodstvo. Međutim, samo šest minuta kasnije Erdem dobija crveni karton, što su gosti znali iskoristiti, pa su golovima Tita u 78. i 82. minuti došli do trijumfa.

Trabzonspor je na gostovanju kod Kasimpase slavio sa uvjerljivih 7:0. Po dva gola za Trabzonspor postigli su Yilmaz, Jaja Coelho i Bulut, dok se jednom u listu strijelaca upisao Alanzinho.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.