Zec zabio u debiju

Prva utakmica, prvi pogodak

Zec zabio u debiju

Adnan Beganović

Bosanskohercegovački reprezentativac i nekadašnji igrač bugojanske Iskre i Šibenika, Ermin Zec, već u prvoj pripremnoj utakmici svog novog kluba, turskog Genclerbirligija, pokazao je da će biti veliko pojačanje.

Naime, u pobjedi od 4:0 nad mladim timom Genclerbirligija (U-23) Zec je postigao jedan pogodak, pa je tako na najbolji mogući način debitovao u dresu novog kluba.

"Iako se radi o neslužbenoj utakmici presretan sam zbog pogotka. Igrali smo sa našim mladim timom. Igrao sam u prvom poluvremenu i pred kraj istog postigao sam pogodak", rekao je za SportSport.ba Ermin Zec.

Nekadašnji igrač Šibenika zadovoljan je prijemom u novom klubu.

"Doista sam ovdje dočekan na jedan fenomenalan način. Kako od šefa struke, tako i od saigrača, čelnih ljudi kluba i navijača. Prebrodili smo onaj najteži dio priprema. Na samom početku trenirali smo čak tri puta dnevno, a od danas smo na treningu dva puta dnevno. Do nedjelje ostajemo u Turskoj, a onda putujemo u Austriju gdje ćemo ostati deset dana. Tamo ćemo odigrati pet prijateljskih utakmica, a između ostalog igrat ćemo i protiv Borussije Dortmund i Schalkea", ističe Zec.

Početkom avgusta naš nacionalni tim igra prijateljsku utakmicu protiv Katara, a mladi napadač ističe da željno iščekuje okupljanje.

"Biti u nacionalnom timu je doista nešto posebno. Atmosfera koja vlada među nama igračima je neopisiva i kako se bliži datum novog okupljanja, tako sam sve nestrpljiviji. U duelu sa Švedskom postigao sam prvi pogodak za nacionalni tim, a nadam se da na tome neću stati", zaključio je brzonogi Bugojanac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.