Zecu 90 minuta u remiju Genclerbirligija i Galatasaraya

Sjajna fudbalska predstava u Ankari

Zecu 90 minuta u remiju Genclerbirligija i Galatasaraya

Adnan Beganović

U derbiju 8. kola Turske Super lige Genclerbirligi i Galatasaray su u sjajnoj fudbalskoj predstavi podijelili bodove (3:3), a naš internacionalac Ermin Zec odigrao je svih 90 minuta za domaću momčad.

Derbi 8. kola turskog fudbalskog prvenstva završio je bez pobjednika. Genclerbirligi i Glatasaray su odigrali sjajnu utakmicu punu preokreta, pa je neriješen rezultat na kraju i najrealniji.

Domaći su bolje otvorili utakmicu, a prvi put su zaprijetili u 20. minuti preko Zeca, no lopta nakon njegovog udarca završava pored gola Galate.

Šest minuta kasdnije Genclerbirligi je poveo. Na asistenciju Tošića pogodio je Azofeif, a do kraja poluvremena nije bilo promijene rezultata.

U 9. minuti nastavka Galata preko Bulata poravnava, da bi četiri minuta kasnije Elmander pogodio za potpuni preokret.

Međutim, uzbuđenjima tu nije bio kraj jer Demir u 66., te Durmaz samo minut kasnije vrasćaju Gneclerbirligiju prednost. Šest minuta prije kraja Bulat je pogodio za konačnih i najrealnijih 3:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.