Zecu pobjeda, Šehiću poraz

Osmo kolo turske Spuperlige

Zecu pobjeda, Šehiću poraz

Odigrane su dvije utakmice osmog kola turske Superlige, a Ermin Zec bio je uspješniji od Ibrahima Šehića. Bugojanac je upisao pobjedu protiv Kayserispora, dok je Sarajlija poražen na gostovanju kod Sivasspora.

Genclerbirligi je na svom terenu savladao Kayserispor sa 1:0. U prvom poluvrmenu Zec je imao jednu priliku, ali šutirao je izvan okvira, dok je u drugom dijelu jedan njegov udarac izblokirala gostujuća odbrana.

Gol odluke postignut je u 71. minuti kada je Soner Aydogdu postigao gol na asistenciju Oktayja Delibalte. Zec je iz igre izašao dvije minute poslije gola kada ga je zamijeno Yasin Oztekin.

Mersin naše Ibrahima Šehića poražen je od Sivasspora sa 1:0 na gostovanju. Michael Eneramo pogodio je u 21. minuti na asistenciju Ermana Kilica.

Kamil Grosicki imao je priliku u 43. minuti udvostručiti prednost domaćih, međutim, njegov udarac završio je preko gola. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.