Zecu trebalo šest minuta da postigne gol

Genclerbirligi uvjerljiv protiv Buyuksehira

Zecu trebalo šest minuta da postigne gol

Edmir Škorić

Do uvjerljivih domaćih pobjeda u večeras dvije odigrane utakmice 17. kola turske Superlige stigli su nogometaši Genclerbirligija i Trabzonspora.

Genclerbirligi je pred svojim navijačima deklasirao Istanbul Buyuksehir za koji večeras nije branio bh. reprezentativni golman Kenan Hasagić, dok je mladi reprezentativac Edin Višća ušao u 72. minuti.

Rezervista je kod domaćih bio bh. napadač Ermin Zec, koji je ušao u 67. minuti, a samo šest minuta kasnije postigao četvrti gol za svoj tim i postavio konačnih 4:0 Prethodno su strijelci bili Oztekin i Herve Tum (dva gola).

U drugoj utakmici Trabzonspor je s 4:1 porazio Orduspor. Halil Altintop je doveo domaće u vodstvo u 22. minuti, zatim hat-trick sjajnog Buraka Yilmaza, dok je na drugoj strani Hakan Ozmert postigao počasni pogodak u 90. minuti.


Turska Superliga, 17. kolo:

Genclerirligi - Buyuksehir 4:0 (Oztekin 7, Tum 24, 43, Zec 73)
Trabzonspor - Orduspor 4:1 (Altintop 22, Yilmaz 34 penal, 42, 76/ Ozmert 90)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.