Želim biti spreman za ino angažman
Bugojanac više ne razmišlja o Hajduku

Ermin Zec ponovo na treninzima Šibenika

Želim biti spreman za ino angažman

Ermin Zec, potencijalni fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine pojavio se na treninzima Šibenika. Prema pisanju zagrebačkog Jutarnjeg lista to je izazvalo nove nedoumice i sve je zanimalo gdje bi brzonogi Bugojanac mogao nastaviti karijeru.

Znači li vaš povratak na Šubićevac i odustajanje od odlaska?

“Ne, moj odlazak je odavno dogovoren s čelnicima kluba i tu nema dilema. Došao sam zato što želim kvalitetno trenirati sa suigračima i kada dođe konkretna ponuda, otići potpuno fizički spreman“, izjavio je Zec za Jutarnji list, dodavši:

“Imao sam nekoliko povoljnih ponuda, ali ni jedna nije realizovana. Posebno mi je žao zbog neodlaska u neke od ekipa iz Bundeslige. Visina odštete dosad je bila glavna prepreka transfera.“

Naš internacionalac naglašava kako ni on ne zna kolika je odšteta koju traži Šibenik.

“Ne znam točno, ali to je očito bio prevelik iznos za sve zainteresirane klubove. Vjerujem da će klupski čelnici malo popustiti u zahtjevima. Uostalom, možemo se dogovoriti i o dijelu financijskog kolača koji bi im pripao od nekih budućih transfera. Obostrano postoji dobra volja, a to je najvažnije“, rekao je Zec, naglasivši kako ne dolazi u obzir odlazak u Hajduk:

“To je završena priča! U obzir dolazi samo ino angažman.“

Zec je naglasio kako kako su ga itekako umorile priče oko odlaska, ali je dodao kako se bliži kraj njegovim mukama.

“Konkretno ime kluba ne mogu reći iz opravdanih razloga, ali riječ je o poznatoj ekipi. Intenzivno se radi na tome, samo da moji Šibenčani spuste rampu oko visine odštete“, tvrdi Zec.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.