"Želimo direktan plasman na SP"

Press konferencija Komiteta za normalizaciju

"Želimo direktan plasman na SP"

Komitet za normalizaciju NS/FS Bosne i Hercegovine uhotelu "Art" danas je održao press konferenciju na kojoj se govorilo o radu Saveza u proteklom periodu.

Na današnjoj press konferenciji prisustvovali su Ivica Osim, Dino Begić i Faruk Hadžibegić.

"Bitno je istaći šta je sve urađeno ove godine, od suspenzije Saveza, reforme administracije i usklađivanja Statuta. Ima još mnogo posla i naredne godine", rekao je član Komiteta Dino Begić, dodavši:

Skraćivanje lige jedna od ideja

"Ima ideja o skraćivanju lige i osnivanja udruženja premijerligaša. Rak rana saveza je finansijska  situacija, uspjeli smo to donekle i sanirati".

"Analizu koju smo napravili u Komitetu o uspjesima reprezentacije je donekle zadovoljavajuća. Zadovoljni smo rezultatima koje je Safet Sušić napravio sa ekipom. Uz jedan plan i program želimo otići na Svjetsko prvenstvo. Dakle, nije nam cilj baraž, već direktan plasman. Imamo ponude za prijateljske utakmice iz Japana, Irana i Čilea", kazao je Hadžibegić, ambasador bh. fudbala, dodavši:

"Osim će ovih dana sa Papetom obaviti razgovore, a naša je želja da Pape ostane selektor".

"Probat ćemo da smanjimo ligu, jer su naši tereni bruka i takmičenje je nekvalitetno. Ako smanjimo ligu, povećat ćemo kvalitet. Mi smo jedina zemlja u Evropi koja nema adekvatan stadion za reprezentaciju", istakao je predsjednik Komiteta Ivica Osim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.