"Želimo dobiti Barcu u svim utakmicama"

Alvaro Arbeloa

"Želimo dobiti Barcu u svim utakmicama"

Edmir Škorić

Madridski Real netaknute je mreže došao do polufinala Lige prvaka. Kraljevi su najprije na Santiago Bernabeuu s 4:0 savladali Tottenham, a jučer su s minimalnih 1:0 bili bolji u Londonu.

Pogotkom Cristiana Ronalda Real je nad Tottenhamom upisao pobjedu i na White Hart Laneu. Izabranicima Josea Mourinha na putu do finaal stala je moćna Barcelona.

Zapravo, četiri puta ćemo do kraja sezone gledati El Clasico. Dvije polufinalne utakmice, finale Kupa kralja i jedan prvenstveni okršaj. Alvaro Arbeloa, defanzivac Madrižana, vjeruje u sva četiri trijumfa nad aktuelnim španjolskim prvakom.

"Želimo pobijediti sve četiri utakmice protiv Barcelone. Znamo da će biti teško jer su oni velika momčad", kazao je Arbeloa za AS, dodavši:

"Uživat će ljudi koji vole gledati nogomet. Četiri El Clasica u svega 18 dana. Brojni naslovi odlučivat će se kroz te izuzetno važne utakmice".

Real trenutno ima osam bodova zaostatka za vodećim Barcelonom u Primeri, dok su posljednji put Ligu prvaka osvojili u sezoni 2001/02, kada su u finalu na Hampden Parku u Glasgowu pobijedili Bayer Leverkusen s 2:1. Upravo su Barcelonu pobijedili u polufinalu te godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.