"Želimo doprinijeti razvoju sporta i same sredine"

ŽNK Sloga ima velika planove za budućnost

"Želimo doprinijeti razvoju sporta i same sredine"

Samir Mlaćo

Ulazak MRK Sloga G. Vakuf Uskoplje u Premijer ligu probudio je sportsku javnost u tom gradu. Sloga je  u protekloj sezoni imala veliku podršku navijača, kako na svom parketu, tako i u gostima.

Posebno vrijedi istaći domaći susretu protiv direktnog konkurenta Iskre iz Bugojna kada je više hiljad navijača ispratilo svoje ljubimce u premijerligaški rang.

Nekako u sjeni rukometne euforije sa radom je počeo i ŽNK Sloga. Ovaj klub je osnovan 2017. godine, a glavni razlog je bio interes velikog broja djevojčia za aktivnim bavljenjem nogometom.

Ženski nogomet je u ekspanziji u cijelom svijetu, pa tako i u našoj zemlji, pa se u Gornjem Vakufu Uskoplju nisu dugo mislili.

Hrabri sportski radnici su 'zasukali' rukave i dali se u još jedan projekat. Projekat u kojem prije svega ima veliko želju ali i znanje da na kraju stvore euforiju bar približno rukometnoj.

"Klub je osnovan sa ciljem pružanja mogućnosti djevojčicama iz Gornjeg Vakufa Uskoplja da treniraju i igraju nogomet. Želimo doprinijeti razvoju sporta, razvoju same sredine, te kvalitetnim radom procimati ženski nogometom tako da i naša sredina postane prepoznatljiva po njemu", kažu iz ŽNK Sloga za SportSport.ba.

Ovja klub je trenutno fokusiran na mlađe uzraste, te se treneri i čelnici kluba nadaju da će kroz kontuniran rad u skorije vrijeme se takmičiti pod palicom Nogometnog saveza.

Da dosadašnji kvalitetan radi nije prošao nezapaženo pokazuje i to da je ovaj klub dobio poziv N/FS BiH za učešće na festivalu ženskog nogometa u Sarajevu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti