"Želimo igrati u kvalifikacijama LP"
Da li će se Banjalučani uzalud radovati?

Iz Borca stigla jasna poruka

"Želimo igrati u kvalifikacijama LP"

A. Beganović

"Ja samo znam da mi u Borcu želimo osvojiti prvo mjesto i igrati kvalifikacije Lige prvaka i učinit ćemo sve što je u našoj moći da osvojimo titulu", rekao je za SportSport.ba direktor Borca Radmilo Šipovac.

Iako smo u posljednje vrijeme slušali samo optimistične izjave, kako od čelnika Komiteta za normalizaciju, tako i od svih fudbalskih radnika u našoj zemlji, nakon današnjeg sastanka Komiteta za normalizaciju i čelnika FSRS sve je izvjesnije da se Statut na kojem insistiraju UEFA i FIFA na Skupštini 26. maja neće tako lako usvojiti.

"Iako informacije koje sam dobio od novinara i članova Komiteta za normalizaciju nisu baš sjajne, još uvijek sam uvjeren da će se na kraju sve završiti na najbolji mogući način. Ima još vremena i nadam se da će razum preovladati", rekao je za naš portal direktor Borca, Radmilo Šipovac.

"Zbog čega igrati ligu ako nećemo izlaziti u Evropu. Mislim da je to besmisleno. Naš jedini cilj je osvojiti titulu i igrati u kvalifikacijama Lige prvaka. Ukoliko nema Evrope, onda naše takmičenje ima rang nekog drugoligaškog ili četvrtoligaškog, uostalom delegati Skupštine FSBiH iz FSRS su predstavnici klubova tog ranga", dodao je Šipovac i mnogo toga nam rekao sa ovom svojom izjavom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.