"Želimo na Grbavici otvoriti šampanjac"

Golman Borca Asmir Avdukić

"Želimo na Grbavici otvoriti šampanjac"

E. Škorić

Asmir Avdukić, golman banjalučkog Borca, vjeruje u pozitivan ishod po njegov tim na Grbavici, ali ističe i optimizam kada je u pitanju naša nogometna reprezentacija.

Borac je u četvrtak, u utakmici 28. kola Premijer lige, s 2:0 savladao Travnik i tako učvstio lidersku poziciju.

"Morali smo dobiti tu utakmicu protiv Travnika, pa smo stoga bili pod velikim pritiskom, ali dobrom igrom uspjeli smo ostvariti naš cilj, a to je tri boda s kojim smo došli na prag šampionske titule", kazao je Asmir Avdukić za SportSport.ba

Dva kola prije kraja Borac ima pet bodova prednosti nad drugoplasiranim Željezničarom. Šanse da Plavi odbrane titulu graniče sa naučnom fantastikom. Ukoliko bi Željo u nedjelju slavio u izravnom orkšaju s Borcem, došao bi na dva boda, no Banjalučani u zadnjem kolu dočekuju Leotar, a izabranici Amara Osima u Prijedor će na noge Rudaru.

Ipak, Avdukić smatra da zadnje kolo neće odlučivati šampiona. Vjeruje da će Banjalučani neporaženi napustiti glavni grad naše zemlje i već u nedjelju otvoriti šampanjac.

"Možemo izbjeći poraz na Grbavici i otvoriti šampanjac. Zašto da ne? Mi smo u toku čitavog prvenstva bolje igre pružali na strani i ne znam zašto tako ne bi bilo i na Grbavici. Borac ima dobru ekipu koja može da pobijedi svakoga, a to smo pokazivali od prvog pa do, evo, ovog 28. kola. Nastojimo isto to učiniti i u posljednja dva kola".

Avdukić se jutros našao na spisku selektora našeg nacionalnog tima Safeta Sušića koji će na golmana Borca računati u kvalifikacionoj utakmici u Rumuniji.

"Naravno da mi je drago što se ponovo nalazim na spisku. Što se tiče kvalifikacija, veliki sam optimista jer posljednje igre koje pruža reprezentacija su izvrsne i mislim da naša selekcija ima sposoban tim koji može ponoviti uspjeh protiv Rumunije", rekao je Avdukić za kraj našeg razgovora.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.