Želite kupiti klub? Reading će vas koštati samo jednu funtu

Reading na prodaju

Želite kupiti klub? Reading će vas koštati samo jednu funtu

M. Šljivak
Teme:

Ruski milijarder Anton Zingarevich, odlučio je prodati ekipu Readinga, nakon što ovaj tim nije uspio da ostvari plasman u englesku Premier ligu. 

Rus više ne želi ulagati novac u klub, te je odlučio da ga proda, a cijena je prava sitnica, dostupna i najobičnijem smrtniku. 

Zingarevich je odlučio postaviti nevjerovatnu cijenu od samo jedne funte za klub, iako je svoj udio platio čak 25 miliona funti. Loša strana je ta što su gubici kluba veliki. Novi vlasnik bi naslijedio 38 miliona funti duga, od čega je tri miliona funti poreza.

Navodno, klub bi uskoro mogao dobiti i novog vlasnika, a zainteresovani su milijarderi iz Indije i Izraela.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.