Borac slavio na Grbavici i napravio ogroman korak ka tituli prvaka BiH!

Novi poraz Željezničara

Borac slavio na Grbavici i napravio ogroman korak ka tituli prvaka BiH!

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Željezničar je u 31. kolu Premijer lige na Grbavici ugostio banjalučki Borac, a na kraju su gosti slavili veliku pobjedu od 1:2 i došli su na korak od titule prvaka Bosne i Hercegovine.

Prvo poluvrijeme nije donijelo suviše lijep fudbal na Grbavici, a Borac je bio taj koji je kontrolisao loptu od prve minute.

Međutim, gosti u fazi napada nisu mogli previše napraviti, Željezničar se dobro branio, a na drugoj strani domaći su prijetili iz kontri, pa su tako šuteve isprobali Zec i Gasal, no nisu bili precizni.

Golman Željezničar Bender imao je jednu grešku u prvom poluvremenu kada je ispustio loptu nakon centaršuta, ali gosti to nisu iskoristli.

To je ujedno bilo sve vrijedno spomena u prvom poluvremenu, iako se igralo otvoreno na obje strane, pa se na odmor otišlo bez golova.

I u nastavku je viđena precrtana igra iz prvog poluvremena. Oba tima su igrala otvoreno, ali izostajale su šanse kojih nije bilo.

Oglasi

A onda u 67. minuti Borac iz prve šanse dolazi do gola. Bila je to lijepa akcija koju završava Goran Zakarić za prednost gostiju od 0:1.

Sedam minuta kasnije sve je bilo gotovo. Dejan Meleg je fenomenalno pogodio mrežu nemoćnog Bendera za 0:2. Nekih pet minuta prije kraja domaći su tražili penal nakon duela Zeca i jednog igrača Borca. No, Mujić je samo odmahnuo rukama. Uzaludni su bili protesti domaćih. 

Konačan rezultat postavio je Samir Bekrić golom iz slobodnog udarca za 1:2. Borac je tako došao do velika tri boda, a s obzirom na to da je Sarajevo osvojilo samo bod kod Mladosti u Doboj Kaknju, Borac u narednom kolu može osvojiti naslov prvaka. Za to im je potrebna pobjeda protiv Tuzla Cityja pred njihovim navijačima.

Željezničar je sa druge strane nastavio niz bez pobjede u prvenstvu BiH i on sada iznosi ukupno 14 utakmica.

Premijer liga BiH, 31. kolo:

Željezničar - Borac 1:2

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Bender, Blažević, Vrhovac, Ikić, Milićević, Čeliković, Alispahić, Gasal, Subašić, Mujezinović, Zec.

Borac: Pavlović, Uzelac, Ćorić, Ćosić, Vojnović, Brtan, Subić, Vranješ, Meleg, Moraitis, Zakarić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Rajvosa2019
Za pojedince sto su navijali za Borac , imate pored stadiona fast food kombi namjenjen za goste , Menu cvarci sa kiselim kupusom + krem supa sa cvarcima - za cenera / navalite sa clanskom 20 posto popusta
23 42
Alemka3012
Hahahahahah hordice se ukakile ide dzenaza hahahahahaha smradovi sve se placa sve se placa sisajte ga malenii
23 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi