Željezničar će za Memiju dobiti ukupno 150.000 eura

Prešao u danski Vejle

Željezničar će za Memiju dobiti ukupno 150.000 eura

Mladi bh. reprezentativac Kerim Memija jučer je sa suzama u očima napustio Željezničar i potpisao za Vejle.

Memija je ambicioznom danskom klubu potpisao vjernost do 2020. godine i u Vejle bi trebao otputovati u petak, a njegovoj prodajom Željezničar je klupsku blagajnu dodatno napunio. 

Željezničar će za Memiju navodno inkasirati 100.000 eura uz dodatnih 50.000 bonusa, a treba naglasiti da je dogovoreno i to da će bh. klub u eventualnom narednom transferu imati postotak od 20 odsto. Iz Željezničara se za razliku od transfera Bajića i Hadžiahmetovića službeno nisu očitovali o detaljima. 

Vejle se inače takmiči u drugoj ligi, međutim radi se o klubu na čijem su čelu bogati vlasnici koji drže većinski dio kineskog fudbalskog tržišta i zastupaju trenerska imena poput Marcela Lippija, Fabija Cannavara i Cire Ferrare. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Igrački kadar je sačinjen pretežno od mladih fudbalera, što je prepoznato i od strane skauta iz nekoliko evropskih zemalja koji su prisutni na gotovo svakoj utakmici ovog danskog kluba. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi