Željezničar dobrom igrom do nove pobjede

Metalleghe poražen na Grbavici

Željezničar dobrom igrom do nove pobjede

E. Škorić

Željezničar je u 10. kolu Premijer lige BiH savladao Metalleghe rezultatom 2:1.

Željo je večeras agresivnim pristupom i dobrom igrom ostvario novu pobjedu, četvrtu u prvenstvu i polako se Plavi primiču gornjem dijelu tabele.

Plavi su od prve minute krenuli po pobjedu, što je naravno bilo i za očekivati i što ovaj tim čini u svakoj utakmici, bez obzira protiv koga igra.

Incijativa se domaćinu brzo isplatila, pošto je u 10. minuti postignut pogodak. Miroslav Stevanović je izborio penal, a Lendrić bio siguran s bijele tačke. Samo minutu kasnije Križman je dvaput pucao, jednom je blokiran, drugi put ravno u ruke Fejzića.

I Metalleghe je imao svoje pokušaje, a jedan od njih je onaj Radulovića iz 16. minute, no nije bilo opasnosti po gol Kjosevskog. Lendrić je u 25. minuti imao dobru šansu, no pucao je u Fejzića.

Pet minuta prije odlaska na odmor, Željezničar je stigao do d 2:0. Križman je lijepo pogodio nakon asistencije Stevanovića. Do kraja prvog dijela bilježimo i jedan pokušaj Radinovića, no rezultat se nije promijenio.

Domaćin je i u drugom dijelu dominirao i uz malo sreće je mogao goste ispratiti sa još nekoliko lopti u mreži. 

Radinović je na dodavanje Stevanovića zamalo postigao eurogol u 57. minuti, ali Fejzić se istakao paradom. Zatim je Marković imao zicer nakon proigravanja Memije u 65. minuti, a u 66. Stevanović je pobjegao gostujućoj odbrani, ali je pucao pored gola i to je bila još jedna velika šansa za Plave.

U jeku Željinih napada i šansi, Metalleghe je, dok se igra malo smirila, uspio da iznenadi domaće. Rezervista Smiljanić je u 75. minuti pogodio za 2:1, no rezultat se više nije mijenjao. Potez utakmice je slobodnjak Stevanovića, ali prečka je spasila goste.

Željezničar - Metalleghe 2:1 (Lendrić 10 - penal, Križman 42/ Smiljanić 75)

Željezničar: Kjosevski, Boccaccini, Kosorić, Memija, Marković, Blagojević, Stanić, Lendrić, Radinović, Križman, Stevanović. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Metalleghe: Fejzić, Bibić, Kovač, Smajić, Helvida, Dujaković, Sakan, Rašić, Radulović, Stakić, Popović.








Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi