Željezničar dovodi Voju Ubiparipa?

Prema nezvaničnim saznanjima

Željezničar dovodi Voju Ubiparipa?

Poslije odlaska Aldina Ćenana, Željezničar je nastavio u istom ritmu dovođenja igrača, kao i prije bivšeg sportskog direktora.

Nakon što su angažirali 31-godišnjeg Roka Elsnera, Plavi sa Grbavice, kako neslužbeno saznajemo, planiraju dovesti u svoje redove, također iskusnog, napadača Voju Ubiparipa (29).

Navodno se trenutno pregovara s ovim igračem kojem je posljednji klub bio poljski Gornik Leczna.

Ubiparip je vrhunac karijere doživio u Lechu iz Poznana, gdje je igrao sa bh. internacionalcima Jasminom Burićem, Semirom Štilićem i bivši igračem Slavije Dimitrijem Injcem, no u posljednje dvije sezone stasiti Novosađanin nije imao sreće s povredama.

Iz Lecha je prešao u Vasas, odatle u Novi Pazar gdje je odigrao odličnu polusezonu.

Ipak, dolaskom u Gornik nije se usrećio, pa je u opciji da pojača navalni red Želje.

U Poljskoj je u 76 utakmice postigao 14 golova i ubilježio dvije asistencije, podaci su s transfermarkta.de.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi