Željezničar golom Sadikovića slavio u Bihaću

Plavi savladali Jedinstvo

Željezničar golom Sadikovića slavio u Bihaću

Edmir Škorić

Željezničar je, nakon odrađenih priprema u Sloveniji, odigrao prijateljski susret u Bihaću s Jedinstvom i slavio s minimalnih 1:0.

U Bihaću na stadionu Pod Borićima okupio se nezapamćeno veliki broj ljubitelja nogometa, koji ne mogu biti zadovoljni viđenim. Susret je protekao, uglavnom, u izjednačenoj igri dvije momčadi, a lopta se uglavnom kretala između dva kaznena prostora.

Naslućivalo se drugačije nakon uvodnih nekoliko minuta. Naime, nakon jednog kornera gostiju, Pehilj je pogodio prečku, a zatim i Zaimović. Bišćani su uzvratili u 21. minuti, kada je Bešić malo zakasnio na ubačenu loptu.

Stopostotnu priliku isti igrač nije iskoristio sedam minuta kasnije. Izašao je sam na Hadžića, ali golman gostiju iz Sarajeva bio je uspješniji u ovom duelu. Željezničar dolazi do prednosti u 31. minuti.

Nakon povratne lopte, Sadiković je šutirao sa preko 20 metara, a lopta je završila iza leđa nemoćnog Hamzabegovića. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U nastavku izmijenjene ekipe, a za Želju su nastupali Lončarić, Zeljković, Kerla, Škaljić, Urdinov, Tomić, Svraka, Selimović, Stanić, E. Čolić i Hodžić...

U nastavku nije bilo većih uzbuđenja. Imali su domaći dobar pokušaj u 65. minuti. Nakon što je izigrana gostujuća odbrana, Burazor je šutirao, ali jedan igrač Želje sa gol-linije izbacuje loptu. Do kraja je ostalo 1:0 u korist izabranika Amara Osima.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.