Ćorić nije skidao osmijeh, a Bašić vidno uzdrman: "Vrlo bolan i težak poraz..."

Izjave trenera nakon meča na Grbavici

Ćorić nije skidao osmijeh, a Bašić vidno uzdrman: "Vrlo bolan i težak poraz..."

Endin Čaušević

GOŠK je večeras šokirao Željezničar jer je slavio na Grbavici sa 3:2 u okviru sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Željezničar je dobro otvorio utakmicu i u 33. minuti uspio je da povede sa 1:0 kada je Nedim Mekić zatresao mrežu GOŠK-a.

U drugom poluvremenu GOŠK se nije predavao, a ovaj tim je uspio da poravna na 1:1 sredinom drugog poluvremena kada je Skorup spektakularno pogodio iz slobodnog udarca.

Tada su Plavi krenuli u totalnu ofanzivu, ali im se to osvetilo. U 76. minuti sjajna kontra GOŠK-a nakon koje Hasukić sjajno matira Muftića za totalni preokret i vodstvo ekipe iz Gabele.

Željezničar je sve karte bacio u napad i to se Plavima isplatilo jer je Haračić uspio u sudijskoj nadoknadi da poravna na 2:2. No, to nije bio konačan rezultat jer je GOŠK u zadnjoj sekundi šokirao Grbavicu kada je Nižić zabio za 3:2 i pobjedu gostiju.

Nakon utakmice oba trenera su otkrila svoje utiske. Prvi pred kameru stao je Denis Ćorić.

"Ljepotica od utakmice u kojoj su svi mogli uživati. Čestitam mojim momcima jer su oni svojim radom zaslužili, ovo je šlag večeras na njihovu bortbu svih ovih sedam kola. Mi nismo došli ovdje da se branimo, drugo poluvrijeme smo krenuli po taj gol i vidjeli ste sami. Za zvukom sirene zabili smo taj gol i ovo je nagrada za sve ono što smo radili. Velika pobjeda i ovo je vjetar u leđa i za naredne mečeve", rekao je Ćorić za Arena Sport.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon Ćorića svoje mišljenje na večerašnji meč dao je i domaći trener Nermin Bašić koji je bio vidno nezadovoljan nakon poraza.

"Naravno da nismo zadovoljni. Cijeli meč smo se lovili. Zabiješ gol, fuliš dvije-tri šanse i pustiš protivnika da se vrati. Vrlo bolan i težak poraz iz kojeg se brzo treba dići, po vrlo teškom terenu za oba tima. Dva teška poraza zadnja u ligi... Moramo raditi na tome, na kraju smo sve bacili u napad što smo imali, nije bilo dovoljno, okrećemo se narednim mečevima i idemo dalje", poručio je Bašić u izjavi za Arenu Sport.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

komentator1
Busi lopte klaune Hahahahahahha
6 1
mitoza
Zeljo sa ovakvom igrom može može pobijediti samo na Bascarsijskim noćima (noći folklora).
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti