Željezničar grabi ka tituli

Pao i Rudar

Željezničar grabi ka tituli

Adnan Beganović

Fudbaleri Željezničara nastavili su sa pobjedničkom serijom. Danas su izabranici Amara Osima u Prijedoru sa 2:0 svladali domaći Rudar, a strijelci za momčad sa Grbavice bili su Bešlija i Bekrić.

Željezničar grabi ka tituli! Nakon današnje pobjede sve je izvjesnije da će titula doći na Grbavicu. Amar Osim i njegovi izabranici već dugo vremena ne znaju za poraz, a velikom nizu nepobjedivosti ne nazire se kraj.

Utakmica u Prijedoru nije bila neke zavidne kvalitete. Gotovo svih 90 minuta igralo se na sredini terena, a susret je rješen u posljednjih pet minuta.

Momčad sa Grbavice u vodstvo je doveo nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, Mirsad Bešlija, a tačku na i stavio je Samir Bekrić pogotkom sa 11 metara u sudijskoj nadoknadi vremena.

Rudar – Željezničar 0:2

Gradski stadion u Prijedoru. Gledalaca: oko 3.000. Strijelci: 0:1 M. Bešlija u 85, 0:2 Bekrić u 90. minuti (penal). Sudija: Edin Golać (Banovići). Žuti kartoni: Stakić, Šodić, Žerić, Dobrijević (Rudar), Ćulum, Rovčanin (Željezničar).

Rudar:
Kondić, Šodić, Kotaran, Stakić, Jevtić, Kovačević, Žerić (od 68. Dobrijević), Rankić, Dašić, Kantar (od 83. Kecman), Kušljić. Trener: Boris Gavran.
Željezničar: Šehić, Radovanović, Bajić, Bogičević, Bekrić (od 90. Kerla), Stanić (od 60. M. Bešlija), Višća (od 78. Rovčanin), Ćulum, Svraka, Mešić, Popović. Trener: Amar Osim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti