Željezničar i Sandi Križman raskinuli ugovor

Potvrđeno na klupskoj stranici

Željezničar i Sandi Križman raskinuli ugovor

Fudbalski klub Željezničar i hrvatski internacionalac Sandi Križman danas su zvanično raskinuli saradnju. 

Križman je u Željezničar stigao u septembru prošle godine i već u svom prvom nastupu postigao pogodak, a u jesenjem dijelu šampionata imao je bitnu ulogu u povratku Željezničara u vrh tabele.

Međutim, nakon zimske pauze nisu se poklopile ambicije najtrofejnijeg bh. kluba i 27-godišnjeg fudbalera koji nije mogao izdržati tempo priprema koji je nametnuo trener Slavko Petrović. Iz tog razloga je na obostrano zadovoljstvo došlo do raskida ugovora, prema kojem je igrač dužan platiti i obeštećenje.

Križman je u dresu Željezničara odigrao 11 utakmica, ukupno 807 minuta uz četiri postignuta gola. Prethodno je nastupao za Slaven Belupo, Istru 1961. Karlovac, Rijeku te južnokorejski Jeonnam Dragons.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi