Željezničar i Sloboda na Grbavici  bez remija

Plavi mnogo uspješniji na domaćem terenu

Željezničar i Sloboda na Grbavici bez remija

A. Beganović

Jedan od najzanimljivijih susreta 23. kola Premijer lige sutra će na Grbavici odigrati domaći Željezničar i Sloboda.

Biće to 22. susret Željezničara i Slobode od sezone 2002/2003 otkako u Premijer ligi učestvuju klubovi s prostora cijele Bosne i Hercegovine.

Plavi su do sada nešto uspješniji, odnosno slavili su 11 puta, Sloboda je slavila sedam puta, dok su tri susreta završena bez pobjednika.

Kada su u pitanju susreti na Grbavici, domaći tim je mnogo uspješniji. Slavio je Željezničar osam puta, dok je Sloboda se iz Sarajeva dva puta u Tuzlu vraća s punim plijenom, a niti jedan susret nije završen bez pobjednika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najubjedljivije pobjede na Grbavici je Željezničar upisao u sezonama 2005/2006 (5:1), 2007/2008 (4:0) i 2011/2012 (4:0). Sloboda je tri boda s Grbavice odnijela u sezonama 2008/2009 i 2010/2011, a oba puta je rezultat glasio 0:1.

Statistiku sa svim susreta Željezničara i Slobode možete pogledati OVDJE.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.